Teljes körű magvédelem a Celest családdal

Hír

A kalászos kultúrákban a vetőmagcsávázás elengedhetetlen eleme a növényvédelemnek. Ezért a Syngenta arra törekszik, hogy a magvédelemben is maximálisan kiszolgálja a termelők igényeit. A Celest termékcsalád tagjai a Celest Top és a Celest Trio.

Celest Trio

A Celest Trio három hatóanyagának köszönhetően a Magyarországon fellelhető összes csírafertőző kórokozó ellen megvédi a vetőmagot. Előnyös tulajdonsága, hogy az összes kalászos kultúrában felhasználható.
A három hatóanyag – fludioxonil, difenokonazol, tebukonazol – három eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A különböző hatóanyagoknak és az eltérő hatásmechanizmusoknak köszönhetően, teljes körű védelmet biztosít a vetőmagok illetve a csíranövények számára.

HatóanyagFuzárium
fajok
HópenészBúza
kőüszög
Búza
törpeüszög
Búza
porüszög
Árpa
levélcsíkosság
Árpa
porüszög
Árpa-
fedettüszög
Zab
porüszög
Fludioxonil+++++++++-+++++
Difenokonazol+-+++++++++++
Tebukonazol++-+++-++++++++++++++
Celest Trio++++++++++++++++++++++++++

Dózis: 1,5 l/t     Vízmennyiség: 10-25l/t

Celest Top

Celest Top amellet, hogy szinte minden csírafertőző kórokozó ellen véd, segít az őszi rovarkártétel leküzdésében.
Szintén három hatóanyagot tartalmaz – difenokonazol, fludioxonilt és tiametoxamot.  A difenokonazol egy felszívódó, a fludioxonil egy kontakt gombaölő szer, míg a tiametoxam egy felszívódó inszekticid. A tiametoxamnak köszönhetően, gyéríti a drótféreg álllományt a talajban amellett, hogy véd a vírusvektorok ellen is.
Az idei tavasszal kukoricában és napraforgóban is nagy károkat okozott a drótféreg. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, az egyik legjobb módszer, amennyiben kalászos az elővetemény, hogy rovarölő szeres csávázószerrel, Celest Toppal csávázott vetőmagot vetünk.  Szintén minden ősszel vetett gabonakultúrában felhasználható.
Amennyiben ősziárpa vetőmagot csávázunk Celest Toppal érdemes egy tebukonazol tartalmú csávázószer engedélyezett dózisával kiegészíteni, hogy maximális védelmet kapjunk az árpa porüszög ellen.

KártevőkHatékonyság
Drótféreg++++
Kabócák+++
Levéltetvek++++
Fritlégy/ őszi fekete búzalégy+++
Csócsárló++++
KórokozóHatékonyság
Kőüszög++++
Törpeüszög++++
Szeptóriás levélfoltosság+++
Búza porüszög++++
Árpa porüszög+
Fuzárium fajok++++
Hópenész++++

Dózis: 1,3 l/t Vízmennyiség 10-20 l/t

Horváth András, szántóföldi technológus, Syngenta Kft.
Korbuly Bence, kalászos termékfelelős, Syngenta Kft.