Motoros baleset-megelőzési nap a mezőtúri üzemben

Hír

Április 16-án új kezdeményezés indult útjára a Syngenta mezőtúri üzemében.

A tavaszi, nyári kedvező időjárás több kollégánkat is arra ösztönöz, hogy akár szabadidejében vagy munkábajáráshoz elővegye motorját. A biztonságos közlekedéshez nemcsak a járműveket kell felkészíteni az ismételt használatra, hanem a vezetőket is. Ezért a mezőtúri Moto-Tour Klub kezdeményezésére- aminek több kollégánk is tagja- és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak szakmai támogatásával és közreműködésével üzemünkben motoros balesetmegelőzési napot tartottunk. A rendezvényre közel 100 érdeklődő látogatott el.

A közlekedésbiztonsági alosztály rendőreia nap során szakmai előadásokat tartottak a megváltozott KRESZ szabályokról, tesztlapokon ellenőrizhette minden résztvevő KRESZ tudását. Humoros és hasznos tapasztalatokat lehetett szerezni a részeg szemüveg kipróbálásával. A rendőrök közlekedésbiztonsági témákkal foglalkozó színezőkkel, kirakókkal készültek a gyerekeknek, akik választhattak a különféle jól láthatósági ajándékok közül.

A nap során a kamion parkolóban kialakított vezetéstechnikai pályán gyakorolhattak a motorosok.

A rendezvény mind a szervezők, mind pedig a résztvevők részéről pozitív visszhangot keltett. Bízunk benne a szerezett tudás segíti kollégáink és vendégeinket a balesetment közlekedését! Tervezzük a szakmai nap folytatását 2017-ben is.