Contivo™ országjáró körút

Hír

Bemutatkozott a Syngenta új szakmai programja a gyakorlatban 


Július utolsó hetében a statégiai partnerekkel közösen együttműködve öt helyszínen (Dióskál, Karcag, Perkáta, Döbrögköz és Szerencs) mutatkozott be a Contivo szakmai program.

A bemutatók célja az volt, hogy  a szántóföldön valós körülmények között ismertessük  a program alappilléreit jelentő  szakmai  irányelveket és  technológiai elemeket.  A helyszínek többségében a Syngenta referencia és  bemutató  gazdaságai voltak, melyek nemcsak demonstrációs céllal, hanem  hosszútávú kísérleti helyszínekként is támogatják a  Contivo™ program tudásbázisát.

A rendezvények során  általános bemutatásra kerültek a  program elemei és azok felépítése, amely így jelenleg egyedülálló szolgáltatást biztosít a belépő gazdák számára Magyarországon.

A figyelem középpontjában a okszerű talajművelés és a tudatos tarlóápolás állt. A talajművelés és a tarlóápolás aktuális teendőire Dr. Birkás Márta professzor asszony hívta fel a gazdálkodók figyelmét, a Vaderstad munkagépek  helyes használatát pedig Garamvölgyi József  interaktív bemutatóval,  munka közben szemléltette. Térmeg János, a Yara Hungária szakértője a tápanyagutánpóltás őszi aktualitásairól, míg Daoda Zoltán, az AgroBio szakmai igazgatója  a talajélet növelésének fontosságáról számolt be.

A rendezvény helyszíneken több száz termelő kísérhette figyelemmel a szakmai program tudatos és költséghatékony elemeinek a bemutatását, mely nem csak Magyarországon, de világszinten a fenttartható mezőgazdasági termelés jövője lehet.

Mi is a Contivo™?

A Syngenta új, integrált, középtávú programja, mely fenntartható és intenzív növénytermesztési megoldásokat kínál stratégiai partnereivel együttműködve, a termelők nyereségének növelése érdekében. A programot teljeskörűen felkészített, profi szakemberek csapata kíséri, hogy minden körülmények között megtalálják a megoldást.

Mi a célja a programnak?

A résztvevő partnergazdaságok jövedelmezőségének fenntartható módon történő maximalizálása  a változó természeti és gazdasági környezetben. A fenntartható jövedelmezőség elérése olyan termesztéstechnológiai és gazdasági irányítási megoldásokat igényel, melyekre a Contivo™ minden elemre kiterjedően, gazdaságra szabottan ad választ a Syngenta és a programban résztvevő stratégiai partnerek tudásbázisát felhasználva.

A képre kattintva megnézheti nagyobb méretben is.