Paradicsom fajtaválaszték

GSPP

A Syngenta hosszúkultúrás paradicsom fajtái (Climberley F1, Clibbin F1, Clodano F1, Climstar F1) mind GSPP (Good Seed and Plant Practice) minősítéssel rendelkeznek. E minőségbiztosítási rendszer jelentőségét az adja, hogy a benne lévő fajták vetőmagját egy magasabb higéniai eljárással állítják elő, ezáltal is biztosítva, hogy a kertészek a Clavibakteres baktériumos fertőzéssel szemben védettek legyenek.


Hosszúkultúrás folytonnövő paradicsomok

Clibbin F1

A lisztharmat ellenálló fürtös paradicsom újdonság.


Climberley F1

Folytonos növekedésű bogyózva vagy fürtben szedhető fajta. A piaci igényeket tökéletesen kielégítő bogyók mellett a termesztés feltételeinek is megfelel: rövid ízköze, koraisága, rezisztenciája. Csészéje vastag, csillag alakú, kötődése nagyon jó még a nagy melegben is, fürtjében 6-8 bogyó található, metszést alig igényel.


Climstar F1

Ha szeretné megismerni a jövőt... Mennyiség, minőség, rezisztencia kompromisszumok nélkül.


Clodano F1

Koraiság, gyorsaság, újdonság Franciaországból.


Rövidkultúrás folytonnövő paradicsomok

Boderine F1

Az igen népszerű Thomas utóda, de annál erősebb növekedésű. Bogyója repedésre nem hajlamos, sokáig tövön tartható, 120-130 g, mély piros, vastag, szétterülő, a mai piaci elvárásoknak megfelelő csészelevéllel. Szabadföldi és fóliás termesztésre egyaránt ajánlott.


Monaline F1

Paradicsom bronzfoltosság és kladospórium ellenálló fajta. Erős vigorú, jó kötő képességű. Termése 130-140 g, jó színeződés, tartós csillag alakú csészelevél jellemzi. Bogyója repedésre nem hajlamos, ezért őszi és tavaszi termesztésre is alkalmas.


Féldeterminált fajták

Operet F1

Fóliás termesztésre, tavaszi és őszi kultúrába egyaránt javasolt. Laposkás bogyója 120-130 g, kifejezetten egyöntetű, bogyója hosszan pulton tartható. Kalciumfoltosságra nem érzékeny. Kiemelkedő rezisztencia csomagja fonálféreg toleranciát és Kladospórium rezisztenciát is tartalmaz.


Különlegességek

Angelle F1

Mini szilva paradicsom, Snack paradicsom.


Idoia F1

Jó vigorral rendelkezik, a magas hőmérsékletet jól bírja.


Paradicsom alany

Arnold F1

Az Arnold alany kiválóan kompatibilis a vigorosabb fajtákkal is, és a palántanevelők könnyű olthatóságról adtak számot.


Kardia F1

Paradicsom alany