You are here

Duett Csomag

Duett Csomag

Utolsó módosítás:
2017.05.24.

Gombaölő szer

Növényvédő szer

Tartalma: 20L Cherokee + 2L Prefektor (Sekator OD* Analóg)

Prefektor**:

Hatóanyag tartalom Formuláció Körny.véd. veszélyességi besorolás Forg. kat. M.V.I.
100 g/l amidoszulfuron
25 g/l jodoszulfuron-metil-nátrium
250 g/l mefempir-dietil
OD (olajdiszperzió) Vízi szervezetekre való veszélyesség: kifejezetten veszélyes.
Méhveszélyesség: nem jelölésköteles.
I. 0 nap

 

HATÁSSPEKTRUM ÉS DÓZIS
Kultúra Kórokozó Dózis, kijuttatási időpont É.V.I.
búza (őszi), árpa (őszi, tavaszi), tritikálé Magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei acat Dózis: 0,15 l/ha
A kijuttatás és a vetés között 120 nap eltelte és legalább 100 mm csapadék megléte esetén érzékeny kultúra (pl. őszi káposztarepce) is biztonsággal vethető, amennyiben a terület forgatásos művelésben részesül.
Előírás szerinti felhasználás esetén nincs további korlátozás.

Javasolt technológia:

Őszi búza, őszi és tavaszi árpa, illetve tritikále gyomirtására a kultúrnövények háromleveles és kétszárcsomós állapota között, magról kelő kétszikű gyomok és mezei acat ellen alkalmazható. A Prefektor a legtöbb kétszikű kalászos gyom ellen hatékony, beleértve a legnagyobb területen fertőző ragadós galajt, mezei acatot, parlagfüvet és székfű-féléket. A gyomok viszonylag lassan, de következetesen – újrahajtás nélkül - halnak el. A kezelés után a gyomok növekedése leáll, elszíneződnek, és 4-6 hét alatt teljesen elpusztulnak. A hatás már 5°C-tól teljes, a végső hatékonyságot a kezelés előtti vagy utáni lehülések alig befolyásolják. A Prefektor az árvakelésként jelentkező IMI és SU toleráns napraforgó ellen is hatékony. Acat ellen akkor permetezzünk, amikor a hajtások nagy része előjött, azok tőlevélrózsás, vagy legfeljebb 10- 15 cm fejlettségűek. A Prefektor az eddigre már túlfejlett egyéb kétszikűeket is elpusztítja. Az antidótumnak köszönhetően a Prefektor semmilyen stádiumban nem fitotoxikus az engedélyezett kultúrákban. Az optimális kijuttatási idő tavasszal a bokrosodás kezdete és vége közötti időszak. Lehetőség van viszont egészen a kétszárcsomós állapotig való kezelésre. A Prefektor formulációja optimalizálja a permetlé tapadási, terülési tulajdonságait, meggyorsítja a hatóanyag felvételt. A jó tapadás eredménye a kevesebb talajra hulló hasznosulatlan hatóanyag. A nagyobb fedettség és gyorsabb hatóanyag felvétel eredménye a biztonságosabb gyomirtó hatás, különösen „nehezített viszonyok” között, pl. viaszos levelű, vagy túlnőtt gyomoknál. Ellenállóbb gyomok elleni küzdelemben és a hatássebességben szintén mutatkozik a forumláció előnye. Egyszerű, pontos a kimérés, kevésbé érzékeny a víz minőségére és a hőmérsékletre. Kisebb lémennyiség is használható, mely nagyobb teljesítményt jelent. Beszáradás után a hatóanyagot az olaj védi a lemosódástól, ami határozottan jobb esőállóságban nyilvánul meg. A kisebb dózisnak köszönhetően kevesebb a szállítás, és a megsemmisítendő göngyöleg is.

A Cherokee gombaölő szer felhasználásáról bővebben itt olvashatsz.

* Bayer bejegyzett védjegye
** A Prefektor azonos a 02.5/4277/2/2007. MgSzHK számon engedélyezett Sekator OD gyomirtó permetezőszerrel.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!